نخستین پروانه تاسیس پرورش ماهی دریایی در قفس در خوزستان صادر شد
به گزارش پایگاه خبری خبر بندر امام خمینی(ره) به نقل از ایرنا، فتح الله ابوعلی چهارشنبه در نشست ویدئو کنفرانس شورای هماهنگی مدیران کل شیلات استان های ساحلی کشور اظهار داشت: پرورش ماهیان دریایی در قفس با توجه به سابقه دیرینه فعالیت های صیدوصیادی در مناطق دریایی خوزستان به خصوص خورهای بندر امام خمینی (ره) و ماهشهر می تواند راهکار مناسبی به منظور اشتغال پایدار باشد و شیلات نخستین گام را برای احیای این روش آبزی پروری برداشت.
وی به چالش های پیش روی این صنعت نوپا و جدید در استان خوزستان اشاره کرد و گفت:باید از تجریه و فناوری جدید برای توسعه صنعت پرورش ماهی دریایی در قفس استفاده کرد.
مدیرکل شیلات خوزستان هدف از اجرای طرح پرورش ماهیان دریایی در قفس را کاهش فشار بر ذخایر دریایی ، جلوگیری از افزایش بی رویه فعالیت های صید و صیادی و اشتغال پایدار صیادان استان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه متقاضیان دیگری برای راه اندازی طرح های پرورش ماهی دریایی در قفس وجود دارد افزود:آینده این صنعت در خوزستان روشن است و با توسعه آموزش های ترویجی می توان سرمایه و نقدینگی را به سمت این صنعت هدایت کرد.
ابوعلی با بیان اینکه در سال های اخیر افزایش بهره برداری از منابع آبزیان خلیج فارس با استفاده از روشها و ادوات صید مخرب و آلودگیهای زیست محیطی، تخریب زیستگاهها و صیدگاهها موجب افزایش هزینههای صید و کاهش درآمد صیادان در بنادر صیادی استان شده است اظهار داشت:پرورش ماهیان دریایی در قفس با توجه به سابقه دیرینه فعالیت های صیدوصیادی در این مناطق می تواند راهکار مناسبی به منظور حفظ اشتغال پایدار مطرح شود.
مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه تصریح کرد: باوجود خشکسالی های مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب آشامیدنی و یا مصارف کشاورزی، تنها گزینه پایدار برای رشد آبزی پروری کشور، پرورش ماهی در قفس به ویژه در محیط های محصور دریایی است و خوزستان از این منظر می تواند پیشرو صنعت پرورش ماهی دریای در قفس باشد.
وی به برنامه پرورش ماهی در قفس در پشت سدهای مخزنی خوزستان اشاره کرد و گفت:نخستین مزایده پرورش ماهی در قفس در سد مارون بهبهان برگزار شده و مزایده دوم نیز به زودی برگزار خواهد شد.
انتقاد مدیر کل شیلات خوزستان از کمبود اعتبارات پروژه های عمرانی
مدیر کل شیلات خوزستان در این نشست از کمبود اعتبارات استانی و ملی برای اجرای پروژه های عمرانی انتقاد کرد و افزود:پروژه های عمرانی ناتمام شیلات، به دلیل مشکلات مالی و اعتباری سال ها بلاتکلیف مانده است در حالی که با منابع محدود می توان تعدادی از این طرحهای راکد را اجرایی کرد.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالنبی موسوی فرد چهارشنبه در آیین افتتاح ۱۷۶ مسکن مهر مددجویان بندر امام (ره) بیان کرد:مطالبه مردم بندر امام ، شهرستان شدن و داشتن امنیت است.
وی گفت:در این رابطه با استاندار خوزستان صحبت شده تا تعدادی از مسئولان و کارشناسان منطقه ظرفیت های ۲ شهر بندر امام خمینی و ماهشهر را بررسی کرده و به صورت عادلانه و با توجه به جمعیت، محدوده را مشخص کنند.
امام جمعه اهواز همچنین گفت:اینجانب به عنوان پدر معنوی مردم خوزستان تلاش می کنم تمام فرزندانم راضی باشند و امکانات با عدالت بین همه مردم استان توزیع شود.
افزایش ۵۳درصدی مزارع فعال پرورش میگو
ابوعلی، در ادامه با اشاره به وضعیت آبزی پروری خوزستان به ویژه پرورش میگو در نیمه نخست سال جاری اظهار داشت:تعداد مزارع فعال پرورش میگو در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشته است و فرآیند پرورش با سطح زیرکشت ۳۳۰ هکتار ، تولید ۶۹۲ تن میگو را به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با اقدامات موثر انجام شده، شیوع بیماری لکه سفید در مزارع میگو زیر پنج درصد رسیده است تاکید کرد: به لحاظ اقتصادی بیماری لکه سفید در خوزستان کنترل شده است.
ابوعلی ادامه داد: بعد از چند سال تعطیلی و رکود ، یک مرکز تکثیر میگو در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان فعال شد و سال آینده به سه مرکز افزایش می یابد و نیاز عمده بچه میگوی منطقه را در این مجتمع تامین خواهیم کرد.
مدیر کل شیلات خوزستان، تولید ۱۱۰ تن میگو از آب های نامتعارف شهرستان خرمشهر (زه آب مزارع کشاورزی) درسال جاری را اقدامی بی سابقه خواند و افزود: ظرفیت های شیلات درخوزستان و مناطق جنوبی بسیار بالاست و برنامه ریزی لازم در خصوص به کارگیری این ظرفیت ها به دستگاه های ذیربط ارائه خواهد شد.
این مقام مسئول، مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آزادگان شهرستان کارون، را یکی از مهمترین پروژه های آبزی پروری استان دانست و اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ مزرعه در فاز ۲ این مجتمع، طراحی شده که سال گذشته ۱۵ مزرعه و امسال به ۲۷ مزرعه رسیده و سال آینده ۴۵ تا ۵۰ مزرعه وارد مدار تولید می شوند.
به گفته ابوعلی، طی چند ماه آینده زیرساخت های ۲ کانال فرعی این مجتمع تکمیل و ظرفیت راه اندازی ۱۱۳ مزرعه ایجاد میشود و در صورت تامین تسهیلات بانکی سال آینده وارد مدار تولید میشوند.
وی در ادامه یادآور شد:در صورتی که مجتمع های تولیدی تکمیل شوند ظرفیت ۴۵ هزار تنی به تولید استان خوزستان افزوده میشود و امیدواریم سهم شیلات از تسهیلات کم بهره ای که پیش بینی شده کمک کند تا مزارع زودترراه اندازی شوند.
یادآور میشود: استان خوزستان با صید حدود ۵۱ هزار تن ماهی و میگو از نظر صید دریایی پس از استان های سیستان و بلوچستان ، هرمزگان ، بوشهر در جایگاه چهارم کشوری و از نظر پرورش ماهیان گرمابی در رتبه اول کشوری قرار دارد.
انتهای پیام/و