نرخ بیکاری استان خوزستان ۱۴ درصد است
به گزارش خبر بندر امام خمینی(ره) به نقل از تسنیم، حمید پورمحمدی در جلسه مشترک شورای برنامهریزی و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان خوزستان که در محل سالن جلسات شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد اظهار داشت: دو نقطه آسیب نخست مهاجرت و مشکل بیکاری در استان خوزستان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در کلان استان خوزستان آسیبی نسبت به مهاجرت وجود ندارد، ادامه داد: در جمعیت روستایی دچار آسیب جدی هستیم و در سال ۸۵ تقریبا ۳۲ درصد، در سال ۹۰ حدود ۲۸ درصد و سال ۹۵ براساس سرشماری به حدود ۲۳ درصد جمعیت روستایی کاهش پیدا کرده است.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: روستاها به نحوی دچار آسیب هستند که یا به نحوی در حال مهاجرت و تبدیل به حاشیهنشینی میشوند یا امکان خروج از استان خوزستان وجود دارد.
وی با اشاره به بیکاری به عنوان دیگر آسیب در سطح استان خوزستان، ادامه داد: با وجود حجم سرمایهگذاری و اقدامات انجام شده در این زمینه در کلان استان میزان بیکاری رو به افزایش است اما در مقطعی نرخ بیکاری استان تک رقمی شده بود اما الان به ۱۴ درصد رسیده است.
پورمحمدی با بیان اینکه جمعیت بیکاری فارغالتحصیلان روستایی نسبت به فارغالتحصیلان شهر بسیار زیادتر است چرا که هیچ گونه فرصتی برای اشتغال آنها وجود ندارد، افزود: سرمایهگذاری از لحاظ ملی در استان خوزستان خوب انجام میشود و اثر خود را در کاهش نرخ مهاجرت و بیکاری در شهرها به همراه داشته است.
برقراری بیمه بیکاری برای ۲۰۱۶ کارگر سیلزده در خوزستان
نماینده ولیفقیه در خوزستان: اشتغال جوانان مهمترین چالش برای دولتها است
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: با وجود ارائه بیشترین منابع ارزی و ملی به استان خوزستان اما سرمایهگذاریها به دلیل بزرگی در شهرها متمرکز شدند و روستاها نقطه آسیب ما هستند که حتما باید برنامهریزی صورت گیرد.
وی گفت: سهم تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری برای استان خوزستان ۴.۱ درصد در نظر گرفته شده اما تاکنون در سطح استان تنها به ۳ درصد عمل کرد و مکانیزمها در سطح روستاها بسیار سخت عمل میکند.
پورمحمدی با اشاره به اینکه عمده توجه بانکهای استان خوزستان باید به مشاغل متوسط، کوچک و خرد باشد، خاطرنشان کرد: برای زیرساختها از محل بودجه عمومی دولت و میزان تسهیلات در کلان، وضعیت استان خوزستان مناسب است.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: استان خوزستان جاذبه کافی برای طرحهای بزرگ دارد اما طرحهای کوچک و خرد هستند که فاقد جاذبه و باید به یاری آنها شتافت.
وی با بیان اینکه پول همچون جریان سیالی است، ادامه داد: هنر مدیران استانی است که جاذبه ایجاد تا پول را به سمت خوزستان جهت دهند. مشارکت عمومی و خصوصی، صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی هیچگونه تقسیم استانی ندارد.
پورمحمدی با اشاره به فرصت ایجاد شده در قالب تبصره ۱۸، خاطرنشان کرد: عمده مشکلات خوزستان همچون بافت فرسوده، صنعت و معدن،سیاست حمایتی بازار فعال کار، گردشگری و مشاغل حوزه کشاورزی از این طریق قابل حل هستند.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: سهم استان خوزستان از تسهیلات بانکی نه تنها پایین نیست و در قسمت روستایی دچار مشکل هستیم که باید به جدیت به آن پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه از تعداد پروژههای فراوان در هر استان سقف پروژهها را به ۳۰ مورد متوقف کردیم، بیان کرد: عملکرد مدیران استانی براساس این پروژهها سنجیده میشوند و در پایان سال عملکرد استان به این شکل منتشر میشود.
پورمحمدی با اشاره به اینکه حدود ۱۳ هزار واحد مسکونی فرسوده با پوشش ۵۰ درصد جمعیت در مسجدسلیمان نوسازی میشوند، گفت: در سازمان برنامه و بودجه پذیرفته، بنیاد مسکن مأمور به این کار و نظام بانکی نیز آمادگی انجام کار را داد و اگر همت صورت گیرد در مدت زمان یک تا یک سال و نیم قابل اجرا است.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اهمیت مسکن، اظهار داشت: با فعال شدن مسکن نزدیک به ۸۰ شغل پیشین و ۵۰ تا ۶۰ فعالیت پسین ایجاد میشود و از لحاظ ایمنی مردم نیز بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به بیشترین تأکید رئیس جمهور بر مسکن و بافتهای فرسوده، گفت: در همین راستا باید با برنامهریزی و تلاش جدی تمام اقدامات موردنیاز را تحقق بخشید.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: استان خوزستان با برخورداری از ظرفیتهای بزرگ و مدیریت این استان با چالشهای سنگین، پیچیده و دشوار است.
انتهای پیام/ ع