گلایه شهروندان از وضعیت بحرانی اینترنت و آنتن‌دهی در بندرامام‌خمینی(ره)

قطعی مکرر اینترنت و کاهش شدید آنتن‌دهی هم‌زمان با قطع برق، اختلالات گسترده‌ای در زندگی روزمره، آموزش و کسب‌وکار شهروندان مناطق مختلف بندرامام‌خمینی(ره) ایجاد کرده است.

به گزارش خبر بندرامام‌خمینی(ره)، شهروندان ساکن در شهرک مقداد، فاز۱، فاز۳، فاز۴، کوی دستغیب و کوی اباذر، از کیفیت نامطلوب آنتن‌دهی همراه و کندی شدید اینترنت به تنگ آمده‌اند و این موضوع به یکی از دغدغه‌های اصلی زندگی روزمره آنان تبدیل شده است.

آنچه این مشکل را حادتر کرده، قطعی مکرر اینترنت همزمان با قطع برق است که در عمل شهروندان را در ساعاتی خاص از هرگونه ارتباط مؤثر محروم می‌سازد و زندگی عادی آنان را با اختلال جدی مواجه کرده است.

بررسی میدانی نشان می‌دهد که دکل‌های مخابراتی در مناطق یادشده، فاقد تجهیزات پشتیبان نظیر باتری‌خانه و ژنراتور هستند و به محض قطع برق، آنتن‌دهی به شدت کاهش‌یافته و اینترنت همراه به صورت‌ کامل از دسترس خارج می‌شود.

محرومیت مطلق فاز ۴؛ نبود تلفن ثابت، فیبر نوری و ADSL

در منطقهٔ فاز۴، وضعیت به مراتب وخیم‌تر است؛ این منطقه نه‌تنها از فیبرنوری و ADSL بی‌بهره است، بلکه کابل‌کشی اولیه مخابرات برای دسترسی به خط تلفن ثابت نیز در آن صورت نگرفته و ساکنان این منطقه، تنها به شبکهٔ همراه وابسته هستند و هرگونه اختلال در آن، به معنای قطع کامل ارتباطات است.

این در حالی است که تراکم جمعیتی در برخی مناطق نظیر شهرک مقداد و فاز۳ بالاتر است و توسعه شبکه با نیاز جمعیت هم‌خوانی ندارد. شهروندان این مناطق، بارها و بارها این مسائل را از طرق مختلف پیگیری کرده‌اند، امّا متأسفانه تاکنون نتیجه‌ٔ ملموسی حاصل نشده و این وضعیتِ بحرانی، همچنان پابرجاست.

پاسخ‌های کلیشه‌ای سامانه‌های نظارتی به شکایت‌های شهروندان

یکی از ساکنان منطقهٔ فاز۴، با ابراز نارضایتی از روند پیگیری‌های اداری، به خبرنگار ما گفت: از سالِ گذشته تاکنون، چندین نوبت در سامانه‌های سازمان تنظیم مقررات، وزارت ارتباطات و اپراتورهای همراه‌اول و ایرانسل شکایت ثبت کرده‌ام، امّا هر بار تنها با پاسخ کلیشه‌ای «در حال پیگیری است» مواجه شده‌ام و هیچ پاسخ قاطع و عملی دریافت نکرده‌ام.

این شهروند ادامه داد: اهالی منطقه فاز۴ بندرامام‌خمینی(ره) با تنظیم نامه‌ای جمعی، موضوع را به دادستان شهر گزارش داده‌اند، امّا با وجود تمام این پیگیری‌ها، نتیجه‌ای حاصل نشده و مردم همچنان در انتظار یک اقدام عملی و قاطع هستند.

یکی از مهم‌ترین موانع حل این مشکل، عدم هماهنگی میان نهادهای مسئول از جمله شهرداری، بخشداری، ادارهٔ مخابرات و اپراتورهای همراه است. در بسیاری از موارد، نصب دکل‌های جدید به تأمین زمین از سوی شهرداری و اخذ مجوزهای لازم نیاز دارد که این فرآیند، ماه‌ها به طول می‌انجامد و مردم را در برزخ انتظار نگه می‌دارد.

ضعف نظارت سازمان تنظیم مقررات و نگاه سودمحور اپراتورها

از سوی دیگر، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز نظارت مؤثری بر عملکرد اپراتورها در مناطق محروم ندارد و پاسخگویی به شکایات به درستی انجام نمی‌شود و این ضعف نظارتی، به تداوم بحران دامن زده است.

همچنین اپراتورها، به دلیل صرفهٔ اقتصادی پایین در مناطق کم‌برخوردار، سرمایه‌گذاری چندانی برای نصب دکل‌های جدید و تجهیزات پشتیبان انجام نمی‌دهند که این خود یکی از عوامل اصلی تداوم بحران و ناکامی در حل آن به شمار می‌رود.

پیامدهای بحران بر آموزش، کسب‌وکار، امور درمانی و خدمات بانکی

مشکلات ارتباطی، پیامدهای گسترده‌ای بر زندگی روزمره مردم این شهر داشته است. در حوزه‌ٔ آموزش، دانش‌آموزان و دانشجویانی که به اینترنت برای شرکت در کلاس‌های مجازی نیاز دارند، با مشکل جدی مواجه می‌شوند و گاهی برای دریافت اینترنت به مناطق دیگر می‌روند.

در حوزه‌ٔ کسب‌وکار، فعالان اقتصادی که به اینترنت وابسته‌اند، متحمل خسارت‌های مالی قابل‌توجهی می‌شوند. در حوزه‌ٔ درمانی، عدم دسترسی به شبکه ارتباطی در مواقع اضطراری می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد و شهروندان را در شرایط بحرانی تنها بگذارد.

در حوزه‌ٔ بانکی نیز انجام تراکنش‌ها و استفاده از همراه‌بانک با اختلال همراه است و مردم را در امور روزمره با چالش مواجه می‌کند. همه‌ٔ این موارد، نشان‌دهنده‌ٔ تأثیر عمیق این بحران بر کیفیت زندگی شهروندان در بندرامام‌خمینی(ره) است.

خبر بندرامام‌خمینی(ره) ضمن انعکاس این مطالبه‌ٔ به‌حق، خود را موظف به پیگیری مستمر این موضوع تا حصول نتیجه می‌داند و از مسئولان می‌خواهد که با جدیّت و حساسیت لازم، به فریاد شهروندان پاسخ دهند. زمان آن فرا رسیده که به جای وعده‌های تکراری و بی‌نتیجه، اقدامات واقعی برای بهبود کیفیت زندگی مردم انجام شود و زیرساخت‌های ارتباطی این شهر، به سطح قابل قبولی ارتقا یابد. مردم بندرامام‌خمینی(ره)، حق خود را می‌خواهند و این حق، به هیچ‌وجه قابل چشم‌پوشی نیست.

انتهای پیام/

https://biknews.ir/18400کپی شد! https://khabarbandaremamkhomeyni.ir/18400/گلایهٔ-شهروندان-از-وضعیت-بحرانی-اینت/کپی شد!
گزارش:
حسام مساعده

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • فرهاد سلام متاسفانه سالیان ساله که به این شکل هستش مثلاً در فاز ۳ در منطقه پارک مادر پارک شهر خیابان‌های فردوسی راه آهن کلاً از اینترنت همراه اول و ایرانسل ی‌دی‌ال‌ت کلاً محرومند بنده خودم چندین بار پیگیر این موضوع شدم و موضوع رو مطرح کردم ولی متاسفانه هیچ اقدامی نشد وضعیت اینترنت در فاز ۳ علی الخصوص مت خیابان‌های فردوسی و راه آهن به شدت ضعیفه همراه اول دیگه بدتر هیچ کاری هم انجام نشده
  • فرهاد بنده خودم ساکن فاز ۳ هستم نزدیک به ۲۲ ساله که ساکن این منطقه هستم ولی متاسفانه اینترنت همراه اول و علی الخصوص ایرانسل td اصلا به درد اینجا نمی‌خوره چون اصلاً آنتن نداره ما بتونیم حداقل از بسته‌های به صرفه‌تر استفاده کنیم منو صدای بندر امام خمینی خواهشاً این تقاضا را دارم که به جد پیگیر این موضوع باشم با تشکر