وزیر نفت: سرمایه گذاری بسیار خوبی در بندر امام خمینی(ره) آغاز شد

به گزارش خبر بندر امام خمینی(ره) به نقل از رادیو اقتصاد، بیژن نامدار زنگنه در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد اظهار کرد: ارزش کل تولیدات صنعت پتروشیمی ایران قبل و بعد از انقلاب تا سال 76 به یک میلیارد دلار در سال نمی رسید.
وی افزود: ارزش تولیدات صنعتی پتروشیمی در سال 1376 دو میلیارد دلار به قیمت پایه سال 1395 بود.
وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران گفت: قیمت های واقعی این تولیدات در سال مزبور یک میلیارد دلار بیشتر نبود.
وی اظهارداشت: این مقدار در سال 92 به نزدیک 11 میلیارد دلار رسید که در سال 1400 به 25 میلیارد دلار و با خیز بعدی در سال 1404 به 37 میلیارد دلار می رسد.
نامدار زنگنه بیان داشت: صنعت پتروشیمی در سال 1342 با احداث یک کارخانه کود شیمیایی در مرودشت استان فارس فعالیت خود را در کشور آغاز کرد.
وی ادامه داد: روند رشد صنعت پتروشیمی تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران چندان چشمگیر نبود به عبارتی جهش اصلی این صنعت پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور رقم خورد.
وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران گفت: حقیقت مطلب اینکه با توسعه پارس جنوبی تصمیم گرفته شد توسعه صنعت پتروشیمی بصورت جدی در کشور دنبال شود چون خوراک با ارزشی مثل اتان، میعانات گازی و گازمایع در پارس جنوبی تولید می شد.
وی افزود: سرمایه گذاری عظیمی برای نخستین بار همراه با توسعه میدان گازی و همزمان با آن در بخش پتروشیمی کشور کلید خورد و در ضمن یک سرمایه گذاری بسیار خوبی هم در بندر امام آغاز شد.
نامدار زنگنه تصریح کرد: مجموعه این سرمایه گذاری ها جهش اول صنعت پتروشیمی کشور را رقم زد.
وی ادامه داد: درآمد صنعت پتروشیمی ایران با جهش اول در سال 92 به 11 میلیارد دلار رسید و از سال 92 با جهش دوم فعالیت ها و اقدامات صنعت پیگیری شد و با اتمام طرح ‌ها تاپایان سال 1400 این درآمد به 25 میلیارد دلار می‌ رسد و همچنین در قالب جهش سوم با برنامه ریزی های انجام شده و طرح ‌های در دست اجرا این رقم به 37 میلیارد دلار در سال 1404 خواهد رسید.
وزیر نفت همچنین با اشاره به اینکه اگر امروز صنعت پتروشیمی در ایران وجود نداشت به زحمت کشور می‌ توانست از شرایط تحریم عبور کند، گفت: بطورکلی در سال های تحریمی صنعت پتروشیمی کمک زیادی به تامین ارز، واردات کالاهای مورد نیاز کشور و همینطور تامین خوراک صنایع داخلی کرد.
وی افزود: جدا ازاین صنعت پر افتخار پتروشیمی یکی از مصادیق جلوگیری از خام فروشی و ایجاد زنجیره ارزش در کشوراست.
نامدار زنگنه ضمن اشاره به عرضه 5,8 میلیارد دلار خوراک به صنایع داخلی اظهارداشت: این خوراک اغلب از طریق بورس تحویل صنایع می شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه امروز کالاهای متنوعی در صنایع پائین دستی صنعت پتروشیمی کشور تولید می شود که بخشی به مصرف داخلی و قسمتی روی ریل صادرات قرار می گیرد.
وزیر نفت یادآورشد: این وزارتخانه در دوران تحریم همت و عزم خود را برای تداوم توسعه صنعت نفت به کار بسته و با اتکا به سیاست ‌های اقتصاد مقاومتی دستاوردهای بزرگی به‌دست آمده و جهش ‌های صنعت پتروشیمی از جمله این دستاوردهای مهم است.

https://biknews.ir/12255کپی شد! https://khabarbandaremamkhomeyni.ir/12255/وزیر-نفت-سرمایه-گذاری-بسیار-خوبی-در-بند/کپی شد!