آزمون تاب‌آوری صنعت پتروشیمی در فجر انرژی؛ نیروگاه و تصفیه‌خانه‌ها در مدار بازسازی

بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده فجر انرژی خلیج فارس در حالی دنبال می‌شود که این مجموعه همزمان باید استمرار یکی از مهم‌ترین خدمات زیست‌محیطی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، یعنی دریافت و تصفیه پساب صنایع پتروشیمی را حفظ کند؛ مأموریتی که فجر انرژی را در کانون یکی از مهم‌ترین الزامات تاب‌آوری صنعتی منطقه قرار داده است.

به گزارش خبر بندرامام خمینی(ره)، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در جریان سفر به خوزستان با حضور در فجر انرژی خلیج فارس، روند بازسازی نیروگاه و اقدامات انجام‌شده برای رفع آسیب‌های واردشده به این زیرساخت را بررسی کرد و در جریان برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای بازسازی و بازگشت واحدهای آسیب‌دیده به شرایط عادی قرار گرفت.

اما اهمیت این بازدید تنها به نیروگاه محدود نبود. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه از واحدهای تصفیه پساب فجر انرژی نیز بازدید کرد؛ واحدهایی که با دریافت و تصفیه پساب شرکت‌های پتروشیمی منطقه، بخشی از زیرساخت زیست‌محیطی زنجیره صنعتی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را تشکیل می‌دهند. استمرار فعالیت این واحدها، از منظر مدیریت پساب صنعتی، یکی از مؤلفه‌های مهم تداوم فعالیت صنایع منطقه با رعایت الزامات محیط‌زیستی است.

فجر انرژی در طول دوره جنگ نیز فعالیت واحدهای تصفیه پساب را استمرار داد و خدمات زیست‌محیطی مورد نیاز شرکت‌های منطقه را ارائه کرد. این تداوم خدمت در شرایط بحرانی، اهمیت زیرساخت‌هایی را نشان می‌دهد که اگرچه کمتر در کانون توجه عمومی قرار دارند، اما اختلال در عملکرد آن‌ها می‌تواند مستقیماً بر پایداری زیست‌محیطی و عملیاتی یک قطب بزرگ صنعتی اثرگذار باشد.

در جریان این بازدید، آخرین وضعیت اقدامات انجام‌شده برای حفظ تداوم خدمات زیست‌محیطی، مدیریت پیامدهای ناشی از آسیب‌های واردشده و برنامه بازسازی زیرساخت‌های مرتبط با محیط‌زیست منطقه نیز مورد بررسی قرار گرفت.

اکنون بازسازی فجر انرژی را می‌توان فراتر از یک پروژه تعمیراتی دنبال کرد؛ زیرا این مجموعه در ساختار صنعتی منطقه، هم در حوزه تأمین خدمات زیرساختی و هم در مدیریت پساب صنایع نقش دارد. از این منظر، بازگشت پایدار زیرساخت‌های آسیب‌دیده و همزمان حفظ عملکرد تصفیه‌خانه‌ها، بخشی از فرآیند بازگرداندن تاب‌آوری به زنجیره پتروشیمی منطقه محسوب می‌شود.

انتهای پیام./

https://biknews.ir/18396کپی شد! https://khabarbandaremamkhomeyni.ir/18396/آزمون-تابآوری-صنعت-پتروشیمی-در-فجر-ا/کپی شد!